Terugleververgoeding zonnepanelen

stroom terugleveren aan het net

Bij 4 perfecte lentedagen wek je genoeg stroom op om het hele jaar tv te kunnen kijken. Op deze dagen wek je dus meer energie op dan dat je voor je eigengebruik nodig bent.

In de meeste gevallen kun je dit tegen terug leveren aan het net. Wanneer de opbrengst minder goed is zoals in de wintermaanden kun je weer stroom gebruiken van het net. Je energieleverancier streept de geleverde stroom en gebruikte stroom, indien goede afspraken hierover, financieel tegen elkaar weg.

Dit wordt ook wel salderen genoemd, wat neerkomt op het verrekenen van teveel opgewekte stroom met stroom die je op een later moment van het net afneemt. Hierbij koopt de energieleverancier de terug geleverde stroom voor hetzelfde tarief als dat je bij hun moet betalen wanneer je stroom afneemt.

afbouw salderingsregeling

Vanaf 2031 is dit niet meer mogelijk en tot die tijd wordt de salderingsregeling langzaam afgebouwd. Dan hoeft de vergoeding voor geleverde stroom niet meer even hoog te zijn als wat je er voor betaald.

opletten bij overstappen van energieleverancier

Als je al zonnepanelen hebt of van plan bent deze aan te schaffen. Is het niet onverstandig om energieleveranciers vergelijken energieleveranciers vergelijken. Er kan namelijk verschil zitten tussen de energieleveranciers wat betreft de terugleververgoeding.

Plaats een reactie