Als je al actief bent op social media, heb je dan nog een website nodig?

Waarom heb je een website nodig?

“Als je al een Facebookpagina hebt, heb je dan nog een website nodig?” Het is een vraag die ik vaak gesteld wordt.⁠ Ik reageer vaak dat het niet alleen een meerwaarde is, maar de beste investering is die je kan maken.

Websites trekken bezoekers aan

Wanneer men iets wilt weten, zoeken ze dit op via Google. Google geeft dan de beste websites weer. Daar – op die plaats – moet jij proberen staan.⁠ Dat doe je niet met een Pagina op Instagram, daarvoor heb je een moderne website nodig.⁠

Jouw website zorgt voor vertrouwen bij bezoekers

Verder is het zo dat veel mensen graag wel eens wat meer weten over een winkel, bedrijf of organisatie voor ze geld gaan uitgeven. ⁠ Als ze dan merken dat jouw zaak geen website heeft, dan keldert het vertrouwen bij die mogelijke nieuwe klanten. De kans is dan groot dat ze in plaats van bij jou te kopen, naar een concurrent stappen waar ze meer vertrouwen in hebben.⁠

Een website werkt terwijl jij op vakantie bent

Als freelancer wil jij je bezoekers zo goed mogelijk helpen, maar ook jij hebt vakantie nodig. Door jouw website kunnen mensen je op elk moment van de dag vinden. Jouw website wordt jouw online verkoper.

Bied je producten aan via je webshop, dan kunnen je bezoekers zelf kiezen wanneer ze een aankoop doen zonder jij hier tijd in moet steken. Verkoop je diensten, dan kan jij via de website uitleg geven en contactgegevens van de bezoekers verzamelen.

Een webshop bespaart je kostbare tijd

Wat je bedrijf ook verkoopt, services of producten, je website kan enorm veel vragen van je geïnteresseerden beantwoorden. Doordat die vragen veel minder via telefoon of via e-mail binnenkomen, bespaar je tijd in je drukke agenda.

Jouw website is vaak het eerste contact met je klanten. Als je hun vragen beantwoord voor ze je opbellen doe je niet alleen hen een plezier, ook jezelf. De kostbare tijd die je bespaart met het beantwoorden van vragen op je webshop kan je gebruiken om je hoofdactiviteiten uit te voeren en geld te verdienen.

Jouw website is niet moeilijk om te onderhouden

Wanneer een professionele website in eerste instantie is opgezet, is er zo goed als geen onderhoud nodig op een wekelijkse basis. Hierdoor is het een handige manier om te adverteren zonder al te veel tijd weg te nemen van je kernactiviteiten. Dit betekent niet dat je je website kunt negeren. Hij moet namelijk nog wel geüpdated worden, zodat het duidelijk is dat je zaak nog bestaat.

Hulp nodig met jouw webshop?

Kan ik je helpen met jouw webshop? Contacteer me om te bespreken hoe ik jou kan verder helpen.

Plaats een reactie